روش های تکثیر پتوس

انواع قلمه زنی پتوس

فهرست محتوای این مقاله

 هریک از شما خیلی راحت میتوانید با رعایت کردن چند نکته کوچک روش های تکثیر پتوس  را در خانه انجام دهید.

پتوس یکی از زیباترین و همچنین مقاومترین گیاهان آپارتمانی است که نگهداری آن خیلی راحت هست و شما میتوانید به راحتی آن را در خانه نگهداری کنید.این گیاه را بیشتر به صورت آویز استفاده میکنند و یا روی میز قرار میدهند. برگهای این گیاه به صورت قلبی شکل و در دو نوع معمولی و ابلق وجود دارد.توجه داشته باشید که این گیاه در نور کم مقاوم بوده و به عنوان بهترین گیاه برای اداره ها، کارخانه جات و اتاق های کم نور استفاده میشود.

 روش های تکثیر پتوس از ۳ طریق زیر انجام می‌شود :

  1. قلمه زدن پتوس در خاک
  2. قلمه پتوس در آب
  3. تقسیم بوته

تکثیر پتوس از طریق قلمه زدن گیاه بسیار آسان است و قلمه ها به راحتی ریشهدار میشوند.تکثیر پتوس با گره های ریشه ای ساقه درست در زیر محل اتصال برگ و شاخه شروع می شود. 

تکثیر قلمه پتوس در آب

اولین روش تکثیر گودال ها قرار دادن انتهای بریده شده ساقه های شما در آب است. یک ظرف شیشه ای یا ژله ای قدیمی برای ریشه زنی گره ها مناسب است. برای اینکارقسمتی از گیاه که دارای برگ ها و ساقه ی سالم است جدا کنید. ظرف آب تمیزی را انتخاب کنید. بهتر از از آب بدون املاح استفاده کنید. روزانه یکبار آب ظرف را تعویض کنید. برای ریشهزایی بهتر و سریعتر گیاه میتوانید انتهای ساقه را در هورمون ریشهزایی فرو ببرید.

برای تهیه بهترین هورمون ریشه زایی موجود در بازار از سایت دیجی کالا خرید کنید.

 

شیشه قلمه های پتوس را در جایی قرار دهید که نور زیادی داشته باشد ، اما نور مستقیم خورشید نداشته باشد. حدود یک ماه پس از شروع ریشه ، می توانید قلمه ها را در خاک بکارید و مانند هر گیاه خانگی دیگر با آنها رفتار کنید. مراقب باشید ، هرچه قلمه های پتوس بیشتر در آب باقی بمانند ، سازگاری آنها با خاک سخت تر می شود.

تکثیر قلمه پتوس در خاک

برای تکثیر پتوس در خاک شما میتوانید قلمه‌ای انتهایی ساقه را به طول ۸ تا ۱۰ سانتیمتر، با یک چاقوی تیز جدا کنید، برگ‌های نیمه‌ی پایین قلمه را حذف کنید به صورتی که فقط ۲ – ۳ برگ باقی بماند. این کار به این منظور انجام می‌شود که گیاه بیشتر انرژی خود را به جای برگ، صرف ریشه زایی کند.

بهتر است قلمه دارای ۳ – ۴ بند (قسمت اتصال برگ به ساقه) باشد، قلمه‌ها را در یک گلدان با سایز مناسب حاوی ترکیبی از ماسه و پرلیت یا کمپوست قلمه قرار دهید. برای کاشت باید حداقل یک سوم طول قلمه‌ها را در خاک قرار دهید.گلدانها را در نور مناسب و دمای ۲۰درجه سانتیگراد نگاه دارید و با کیسه پلاستیکی شفاف بپوشانید. ریشه دهی یک ماه یا بیشتر طول خواهد کشید. گیاهانی که در بهار تکثیر شده‌اند، انبوه‌تر و شکیل‌تر می‌باشند.

تکثیر پتوس به روش تقسیم بوته

گیاه را از گلدان خارج کرده بعد از تکاندن خاک اطراف ریشه با چاقویی تیز و استریل از قسمت های مناسب، گیاه را تقسیم کنید و بعد از استریل کردن با قارچ کش در گلدانی مستقل و جدا با خاکی مناسب بکارید و آبیاری کنید. با این کار نیازی به صبر کردن برای ریشه زایی نیست.

شرایط نگهداری پتوس

شرایط نگهداری گل پتوس

  • آبیاری متوسط بعد از خشک شدن رویه خاک
  • نگهداری پتوس در نقطه ای از خانه با نور متوسط غیر مستقیم ( پتوس توانایی رشد در سایه و نیم سایه را نیز دارد اما نوع ابلق آن برای داشتن برگهایی روشن به نور بیشتری نیاز دارد. )
  • دمای متوسط اتاق برای این گیاه مناسب است.
  • غبار پاشی روی برگها در روزهای گرم و تمیز کردن آنها از غبار و آلودگی
  • تقویت گیاه در فصول رشد یعنی بهار و تابستان ( کوددهی برای داشتن برگهای سبز و رشد سریع لازم است. )
  • بهترین گزینه برایخاک گل پتوس، کمپوست یا خاک و کود آماده است.

زرد شدن برگ پتوس به چه علت است ؟

یکی از بیماری های پتوس زرد شدن برگ پتوس هست که میتواند به دلایل زیر باشد:

زرد شدن برگ پتوس

۱-  بروز بیماری‌های قارچی ، ویروسی یا آفت : ممکن است این بیماری قارچی ریشه را هم درگیر کند. بهتر است برگ‌های زرد را بکنید و ساقه را ضد عفونی کنید. اگر گیاه از ریشه آسیب دیده باشد ، امکان نجات کمتری دارد. از سموم مخصوص گیاه آپارتمانی استفاده کنید.

۲- پوسیدگی ریشه : این مشکل می‌تواند به دلیل آبیاری بیش از حد گیاه یا زهکشی نامناسب گیاه باشد. در این مرحله باید آبیاری را تنظیم و زهکشی را چک کنید. در این حالت برگ‌ها در حالی که سرحال هستند زرد می‌شوند.

۳- آبیاری کم : در این مورد برگ‌ها بعد از زرد شدن خشک می‌شوند. این به این معنی است که گیاه تشنه است.

۴- کمبود مواد مغذی : از دیگر عوامل زرد شدن برگ پتوس کمبود مواد مغذی در خاک است. بهتر است گیاه را با کود مناسب تغذیه کنید.

۵- هوای سرد : سردی بیش از حد هوا باعث زرد شدن و ریزش برگ می‌شود. گیاه را به محل گرمتری منتقل کنید. چک کنید که روند زرد شدن متوقف می‌شود یا نه.

۶- کمبود نور :  در صورت کمبود شدید نور به خصوص در گونه‌های ابلق و رنگی ، فاصله برگ‌ها زیاد و شاید برگ‌ها زرد نیز بشوند. برای تشخیص این مورد به برگ‌‌هایی که به منبع نور نزدیک هستند دقت کنید. اگر آنها سرحال هستند ولی برگ‌هایی که پشت به نور هستند زرد شدند ‌علت می‌تواند کمبود نور باشد.

علت ایجاد چین و چروک و لکه های قهوه ای روی برگها

هوا خیلی سرد است، ممکن است گیاه یخ زده باشد. برای جلوگیری از این مشکل از قرار دادن گلدان پتوس پشت پرده و نزدیک پنجره در زمستان به خصوص در شب خودداری کرده و آن را به محل گرمتری منتقل کنید.

علت سوراخ شدن برگ پوتوس 

از جمله علت های سوراخ شدن برگ پتوس، عبارتند از :

  • وجود آفات برگخوار که بیشتر صبح زود یا عصر، زیر برگ ها و ساقه ها مشاهده می‌شوند.
  • تابش نور مستقیم و خیس ماندن برگ ها
  • صدمات فیزیکی و ضربه حوردن گیاه
  • بیماری قارچی همراه لکه های گرد در حاشیه برگها

برای درمان این بیماری ها لازم است که ابتدا ریشه ی مشکل را از بین موارد بالا شناسایی کرده و سپس به رفع آن اقدام کنید.

علت پژمردگی و بی حالی برگ های پتوس

یکی از اصلی ترین دلایل بی حالی برگ های پتوس، آبیاری بیش از اندازه است. برای درمان این موضوع بهتر است، فاصله‌ی بین دو بار آبیاری باید به گونه ای باشد که رویه خاک به صورت کامل به اندازه ی یک بند انگشت خشک شده باشد.

چرا گل پتوس رشد نمیکند؟ 

اگر رشد پتوس شما کم است و یا کاملا متوقف شده است، باید بدانید که دلیل اصلی آن کمبود مواد مغذی خاک است. بهتر است برای جلوگیری از از بروز این مشکل و رفع آن از کودهای شیمیایی مخصوص پتوس استفاده کنید و یا یک کود خانگی برای تقویت گیاهتان درست کنید.

کوچک شدن گلدان نیز می‌تواند علت توقف در رشد پتوس باشد، در این حالت گیاه دیگر نمی‌تواند به اندازه کافی رشد کند. برای حل این مشکل باید گلدان را بسته به اندازه ریشه ها، یک سایز بزرگتر کنید، باید به این نکته توجه کنید که افزایش بیش از حد سایز گلدان نیز می‌تواند رشد گیاه را متوقف کرده و گیاه را به نابودی بکشاند.

علت ریز شدن برگ‌های پتوس

علت کوچک بودن برگ‌های جدید گیاهان متفاوت است اما از رایج ترین دلایل ریز شدن برگ پتوس می‌توان به کمبود رطوبت محیط اشاره کرد. در این صورت لازم است به صورت منظم اقدام به اسپری آب کنید و نیاز رطوبتی گیاه را تامین کنید.

برگها شل و پیچیده اند

هوای سرد باعث این عارضه است پوتوس به کاهش ناگهانی دما به پایین تر از ۱۰ درجه سانتی گراد فوق العاده حساس است.

برگهای گیاه می‌ریزد و ساقه‌ها خم میشود

گیاه تشنه و هوا خشک است، گیاه را آبیاری کرده و به محل خنک‌تری منتقل کنید. نور کم و یا کمبود مواد غذایی میتواند باعث درازای ساقه‌ها و فاصله زیاد بین برگها شود.

برگها سبز کمرنگ هستند

نور کم است،گیاه را به محل روشن تری با نور غیر مستقیم منتقل نمایید.

برگها رنگ پریده هستند

شدت نور زیاد است،گلدان را به محلی با شدت نور کمتر ببرید.

نقاط زنگ مانند روی برگها مشاهده میشود

از عوارض مواد براق کننده برگها است،از انها استفاده نکنید.برگها را با اسفنج و پارچه ی مرطوب تمیز کنید.

حاشیه برگها سیاه و نقاط قهوه ای روی انها ظاهر شده است

آبیاری بیش از اندازه بوده است،اجازه دهید سطح خاک گلدان در فاصله بین دو ابیاری خشک شود و سپس ابیاری را اغاز نمایید.زهکش را بازدید کنید.

روش های تکثیر پتوس   روش های تکثیر پتوس

مقالات پیشنهادی:

۲۰ گیاه آپارتمانی برتر برای نگهداری در منزل
گیاهان آپارتمانی گران قیمت

آخرین مقالات

روش نگهداری گل بابا آدم (Alocasia Amazonica)
روش نگهداری کاکتوس افوربیا
روش نگهداری گیاه اکالیپتوس (EucalyptusGunnii) و خواص آن
روش نگهداری گیاه اسطوخودس فرانسوی (French Lavender)
روش نگهداری گیاه اسطوخودس انگلیسی (English Lavender)
روش نگهداری گل اسپاتی فیلوم (Spathiphyllum) و بررسی مشکلات آن
روش نگهداری ادریسی پانیکولاتا (Hydrandea Paniculata)
روش نگهداری گیاه ادریسی یا هورتانسیا ماکروفیلا (Hydrangea Macrophylla )
روش نگهداری از درخت افرا ژاپنی
شرایط نگهداری ازگیاه آناناسی یا گازمانیا (Bromeliad Guzmani)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظر

در خبرنامه ما عضو شوید

دریافت آخرین مقالات و مطالب سایت

!!!کمتر از 30 ثانیه طول میکشه!!!