نحوه کوددهی به گیاهان داخل منزل
همراهان و دوستان عزیز در این مقاله سعی داریم شما را با انواع کود ، ساختار آنها و نحوه کوددهی به گیاهان آپارتمانی آشنا کنیم.
گیاهان آپارتمانی برای شکوفایی و رشد نیاز به خاک غنی دارند ،اما مواد غذایی موجود در خاک به تنهایی برای گیاهان بخصوص گیاهان گلدار و گیاهانی که رشد سریع دارند کافی نمی باشد.بنابراین با تنظیم یک برنامه مناسب کود دهی به گیاه جبران موادغذایی ناکافی موجود در خاک را می نماییم اشتباه ما در مورد کود دهی این است که یا بسیار زیاد و یا بسیار کم کوددهی میکنیم که این خود مانع رشد درست گیاه می شود . ما در این مقاله ، رازهای تغذیه گیاهان را توضیح خواهیم داد و به شما نشان خواهیم داد که چگونه گیاهان داخل خانه را بارور کنید تا رشد کنند.
کود چیست؟
اگرچه این نام کمی گمراه کننده است ، اما کود در واقع “غذای گیاهی” نیست. بلکه گیاهان با استفاده از نور خورشید در فرآیندی به نام فتوسنتز غذای خود را تهیه می کنند.
کود بیشتر شبیه یک ویتامین چندگانه برای گیاهان شما با مواد مغذی ضروری است. در یک محیط طبیعی ، این مواد مغذی اساسی در اثر تجزیه مواد آلی و هوازدگی سنگها با گذشت زمان در خاک دوباره پر می شوند.
با این حال ، در خانه های ما ، با استفاده از دوستان گیاهی ، مواد مغذی موجود در خاک گیاهان گلدانی ما به مرور کاهش می یابد. به همین دلیل است که مهم است که خاک را تازه کنید و در صورت لزوم کود اضافه کنید.
متنوع ترین و بهترین برند کودهای مخصوص گیاهان آپارتمانی را از طریق لینک زیر در دیجی کالا خرید کنید.
کود شامل چه ترکیباتی است؟
کود حاوی نیتروژن ، فسفر و پتاسیم همراه با ریز مغذی ها برای انرژی و رشد گیاه است. اکثر گیاهان خانگی با تغذیه ماهانه با فرمول متعادل در طول رشد خود خوب عمل می کنند. ساکولنت ها به دلیل رشد اندک تمایلی به دریافت کود ندارند و به همین خاطر سالی یک یا دوبار لازم به کود دهی نیست. گیاهان برگ دار کود با نیتروژن بالاتر نیاز دارند و گیاهان گلدار کود با فسفر و پتاسیم اضافی.
برای درک برچسب کود خود نیازی به مدرک شیمی ندارید ، اما درک اساسی از کار هر یک از اجزای سازنده برای گیاه مفید است.
عناصر اصلی غذایی موجود در کودهای گیاهی نیتروژن (N) ، فسفر (P) و پتاسیم (K) هستند که مواد مغذی اساسی مورد نیاز گیاه شما هستند. این عناصر درشت مغذی نامیده می شوند و به صورت نسبت عددی روی برچسب ها دیده می شوند. به عنوان مثال ، بسته ای که می گوید ۱۰: ۴: ۳ به این معنی است که کود حاوی ۱۰ قسمت نیتروژن ، ۴ قسمت فسفر و ۳ قسمت پتاسیم است.
در اینجا تجزیه مواد مغذی اصلی و مهم بودن آنها ذکر شده است:
- نیتروژن (N): باعث رشد گیاه می شود
- فسفر (P): تشکیل ریشه ، گل و میوه
- پتاسیم (K): مقاومت در برابر بیماری و استرس ، مقاومت در برابر خواب زمستانی
سایر مواد مغذی مفید موجود در کودها کلسیم ، منیزیم و آهن هستند. از این عناصر به عنوان ریز مغذی ها در برچسب ذکر شده اند.
چرا گیاهان به کود نیاز دارند؟
گیاهان برای تأمین مایحتاج زندگی و رشد خود از مواد مغذی محیط خود استفاده می کنند. با این حال ، به دلیل فتوسنتز ،مفید است که کود را به عنوان یک وعده غذایی مانند یک مولتی ویتامین در نظر بگیریم.
گیاهان زارعی در طول چرخهی رشد و نمو، نیاز به میزان متعادلی مواد مغذی دارند. بسیاری از این مواد مغذی را میتوان در خاک یافت، اما اکثراً میزان این مواد برای برداشتهای زیاد کافی نیست. شرایط خاک و آب و هوا نیز میتواند محدودکنندهی جذب مواد مغذی توسط گیاه در مراحل مهم رشد باشد.
گیاهان به ۱۳ نوع مادهی معدنی ضروری نیاز دارند که هر کدام نقشهای مهم مختلفی بر عهده دارند. اگر گیاه در هر یک از این مواد دارای کمبود باشد، به میزان برداشت و رشد گیاه آسیب میرسد.
کودهای کامل دارای عناصری همچون فسفر(P)، نیتروژن (N)و پتاسیم (k)می باشند. هر سه عناصر نامبرده شده در گیاهان وظیفه خاصی را عهده دار خواهند شد. فسفر در رشد ریشه ها و گیاهانی با گلهای بیشتر، درشتر و با کیفیت بیشتر تاثیر دارد؛ از طرفی پتاسیم در تولید گل، رشد ریشه، رنگ بهتر گلها و میوه ها، قوی تر شدن ساقه گیاهان و افزایش آمادگی گیاه برای مقابله با بیماری ها و خطرات دوران استراحت موثر می باشد. نیتروژن نیز در رشد عمومی گیاه و برگسار مضاف بر تحریک رشد برگ و ساقه و سبزی گیاه تاثیر دارد.
چرا شما باید گیاهان داخل منزل را کود دهی کنید؟
چرخه پوسیدگی طبیعت مواد مغذی را به خاک باز می گرداند ، اما این فرآیند در محدوده یک گلدان امکان پذیر نیست. گیاهان خانگی نه تنها مواد مغذی موجود در خاک خود را از بین می برند ، بلکه با آبیاری بسیاری از مواد مغذی از گلدان همراه آب خارج می شود.
۵ نکته برای شروع کود دهی گیاهان خانگی
- برچسب را بخوانید: کودهای گیاهی انواع مختلفی با نسبت مواد مغذی مختلف دارند ، بنابراین بسیار مهم است که برچسب را با دقت بخوانید و اطمینان حاصل کنید که تعادل صحیح مواد مغذی را به گیاه خود می دهید. کودها می توانند جامد ، مایع ، رهش آهسته ، مخصوص یک نوع گیاه ، آلی یا شیمیایی باشند. اولین قدم این است که بفهمید از چه چیزی استفاده می کنید ، نوع گیاهانی که محصول برای آنها در نظر گرفته شده است و هدف از آن کودهای خاص است.
- کمتر بیشتر است : کود خود را بیش از برچسب توصیه رقیق. همیشه می توانید کود بیشتری اضافه کنید اما پس از استفاده نمی توانید پس بگیرید. افزودن مقدار زیاد کود می تواند خسارتی به نام “سوختن کود” ایجاد کند که در صورت عدم درمان منجر به مرگ گیاهان شما شود. (با شستشوی گلدان کاملاً با آب ، یا قرار دادن مجدد آن در خاک تازه ، سوختگی کود را درمان کنید).
- زمان بندی: کود دهی فقط زمانی ضروری است که گیاه شما به طور فعال در حال رشد باشد و هرگز در زمان خواب. بهتر است گیاهان خود را در بهار بارور کنید زیرا این زمانی است که گیاهان بیشترین رشد را دارند و بنابراین از مواد مغذی که به آنها سریعترین زمان می دهیم استفاده می کنیم. کوددهی را در زمستان که گیاهان شما کم و بیش از خواب هستند ، متوقف کنید.
- گیاهان خود را بشناسید : برخی از گیاهان به کود مخصوص با تعادل ویژه مواد مغذی نیاز دارند که می توانند استفاده کنند. نمونه هایی از گیاهان که به کودهای خاصی احتیاج دارند عبارتند از: کاکتوس ها ، ساکولنت ها ، گیاهان گوشتخوار و گیاهان اپی فیت مانند ارکیده. قبل از تغذیه ، کمی تحقیق کنید که چه نوع کودی برای گیاه خاص شما مناسب است.
- پس از تعویض گلدان صبر کنید: هنگامی که شما یک گلدان را تعویض میکنید، ریشه های آن بیشتر به سوختگی کود آسیب پذیر هستند. چند هفته قبل از کود دادن صبر کنید تا به گیاه زمان دهید تا خود را به خانه جدید خود وفق دهد. به خاطر داشته باشید گیاهانی که اخیراً تخلیه شده اند دارای مواد مغذی تازه از خاک جدید هستند ، بنابراین آنها را به میزان کم کود دهید. بهار زمان ایده آل برای تخلیه گیاهان و باروری آنها است – اما نه همزمان!
کودهای گیاهی مخصوص گیاهان آپارتمانی شامل چه مواردی هستند؟
عناصر اصلی که یک گیاه مصرف می کند نیتروژن ، فسفر و پتاسیم هستند. اینها چنان نقشی اساسی در تغذیه گیاه دارند که طبق یک استانداردی جهانی با برچسب مقادیر بر روی بسته بندی کود درج میشوند .انجمن بین المللی کود (IFA) تخمین می زند که ۸۵٪ از خاک ها در سطح جهان دچار کمبود نیتروژن هستند. ۷۳٪ از خاک ها دچار کمبود فسفر و ۵۵٪ فاقد پتاسیم هستند.
شماره های NPK
برچسب های کود از علامت گذاری خاصی به نام نسبت NPK استفاده می کنند. اگر به کود خرده فروشی نگاهی بیندازید ، این نسبت را که به عنوان سه عدد جدا شده با یک خط تیره ذکر شده است ، خواهید یافت. ۱۰-۱۰-۱۰ ، ۲-۳-۱ و ۲۰-۱۰-۱۰ نمونه هایی هستند که ممکن است مشاهده کنید. اعداد مطابق با وجود نیتروژن (N) ، فسفر (P) و پتاسیم (K) ترتیب داده می شوند.
اندازه عدد به معنای درصد وزنی هر ماده است. به عنوان مثال ، نسبت NPK 2-2-2 شامل همان عناصر موجود در فرمول ۱۰-۱۰-۱۰ یا ۲۰-۲۰-۲۰ است … اعداد پایین تر نشان دهنده درصد کمتری از آن عنصر نسبت به کل مخلوط است.
مواد مغذی درشت
هر یک از سه ماده غذایی موجود در کود برای رشد گیاه حیاتی هستند ، اما به روش های مختلفی استفاده می شوند:
نیتروژن – این ماده مغذی اصلی برای رشد برگ است. این ماده نقشی اساسی در متابولیسم انرژی و سنتز پروتئین دارد و بسیاری از قسمتهای قابل مشاهده گیاه در بالای خاک را تحت تأثیر قرار می دهد. در مناطق گرمسیری گیاه دارای برگ با افزایش درصد نیتروژن به خوبی عمل می کنند.
فسفر – این عنصر برای تولید ریشه ، گل و میوه های قوی مهم است. فسفر در انتقال و ذخیره مواد مغذی کمک می کند. اگرچه بخشی از رشد اولیه گیاه است ، اما در مرحله گلدهی اهمیت بیشتری پیدا می کند.
پتاسیم – این ماده مغذی اساسی به سوخت و ساز گیاه و انتقال ذخایر گیاه کمک می کند. انعطاف پذیری و قدرت کلی را افزایش می دهد و در گلدهی و تولید میوه نقش فعالی دارد.
ریز مغذی ها
گیاهان به عناصر دیگر نیز به مقدار کمتری نیاز دارند. به این عناصر ریز مغذی گفته می شود زیرا فقط تا ۱٪ از وزن خشک اکثر گیاهان را تشکیل می دهند و نیازی به تأمین عمده ندارند. در حقیقت ، اگر خاک بیش از حد از این عناصر را داشته باشد ، مسمومیت رخ می دهد.
ریز مغذی ها به طور معمول در کودهای آلی در مقادیر و تنوع بیشتری نسبت به فرمول های تولید شده براساس استاندارد وجود دارند ،
سه مورد از این عناصر ریز مغذی ضروری توسط گیاهان درمقابل سایر مواد بیشتر مورد نیاز است تا از آنها به عنوان درشت مغذی های ثانویه نیز یاد شود:
کلسیم در رشد سلول ها و ساخت دیواره های سلولی گیاهی استفاده می شود.
منیزیم برای فتوسنتز حیاتی است زیرا هسته مولکول کلروفیل را تشکیل می دهد. برای فعال سازی انواع آنزیم های گیاهی ضروری است.
گوگرد همچنین بخشی جدایی ناپذیر در تولید کلروفیل است و در ساخت بافت و سنتز پروتئین استفاده می شود. این ماده سهم زیادی در متابولیسم گیاه دارد و از استفاده موثر ازت حمایت می کند.
سایر عناصر ریز مغذی ضروری شامل بور (B) ، کلر (Cl) ، مس (مس) ، آهن (Fe) ، منگنز (Mn) ، مولیبدن (Mo) ، نیکل (Ni) و روی (Zn) است.
همچنین بسیاری از عناصر غذایی کمیاب که معمولاً توسط گیاهان مورد استفاده قرار نمی گیرند ، ضروری است ، از جمله کبالت (Co) ، سیلیکون (Si) و سدیم (Na).
است ، از جمله کبالت (Co) ، سیلیکون (Si) و سدیم (Na).
فراهمی زیستی
کافی نیست که عنصری از نظر فنی در خاک وجود داشته باشد فقط باید در دسترس گیاه باشد. برخی از عوامل تاثیر گذار ممکن است در آزمایشات شیمیایی خاک خود را نشان دهند که برای عملکرد گیاه نیز بسیار مهم باشند.
pH یک فاکتور کنترل کننده است که آیا گیاه می تواند از عنصر خاصی استفاده کند. فراهمی زیستی همچنین می تواند تحت تأثیر نوع خاک و محتوای آلی آن ، دما و سایر شرایط شیمیایی و بیولوژیکی باشد.
در مورد کودها ، عامل اصلی فراهمی زیستی این است که آیا ماده مغذی به شکلی وجود دارد که با شیمی گیاه به درستی کار کند. به همین دلیل ، کودهای مصنوعی ارزان قیمت می توانند برچسب زیبایی داشته باشند در حالی که عناصری که در آن لیست شده در واقع تغذیه کمی گیاه را تأمین می کنند.
این یک حقیقت است که کودهایی با مواد آلی عملکرد بهتری برای گیاه نسبت به کودهای مصنوعی دارند ، زیرا عناصر آنها معمولاً فراهمی زیستی بالایی دارند.
انواع کود
کودها در دو دسته اساسی کود مصنوعی و آلی هستند. هر دو می توانند مواد مغذی مناسبی را به گیاهان شما برسانند ، اما هرکدام هزینه ها ، فواید و عوارض جانبی متفاوتی دارند.
کودهای مصنوعی
کودهای مصنوعی در آزمایشگاه ایجاد می شوند. این فرآیند مواد مغذی خود را به شکلی که به راحتی قابل استفاده باشد متمرکز می کنند.قیمت پایین یکی از دلایلی است که بیشتر پرورش دهندگان کودهای شیمیایی را به کودهای آلی ترجیح می دهند. کودهای مصنوعی ارزان هستند. جدا از مقرون به صرفه بودن ، کودهای شیمیایی بسیار در دسترس هستند. این محصولات در مکانهایی که لوازم باغداری را می فروشند، عرضه می شوند.
طرفداران
یک نکته خوب در مورد کودهای مصنوعی این است که شما بدانید چه چیزی دریافت می کنید. مواد تشکیل دهنده همراه با درصد آنها ذکر شده است ، بنابراین شما می توانید گیاهان خود را به طور دقیق تغذیه کنید.
درست است که عناصر یک مارک ارزان قیمت و بی کیفیت ممکن است نتیجه مطلوب را بهمراه نداشته باشد ، اما کودهای مصنوعی با کیفیت به طور کلی قابلیت فراهمی زیستی بالایی دارند.
کودهای مصنوعی معمولاً گران نیستند. ، بنابراین یک مارک معتبر می تواند بسیار مقرون به صرفه باشد.
این کودها سریع عمل می کنند. آنها می توانند گیاهان شما را فوری تقویت کنند.البته وقتی که شما گیاهان حساسی دارید این کار مفید نیست زیرا آزاد شدن سریع مواد مغذی منجر به سوختگی گیاهان می شود.
منفی ها
برخلاف کودهای آلی ، کود شیمیایی به هیچ وجه با محیط زیست سازگار نیست. این کودها از فرآورده های نفتی تولید شده اند که پایدار نیستند و تولید آنها مقدار زیادی انرژی مصرف می کند.
ترکیبات موجود در آنها برای پوست و سیستم تنفسی خطرناک است. استفاده بیش از حد از کودها به گیاهان آسیب می رساند و حاصلخیزی خاک را کاهش می دهد. شستشوی طبیعی این مواد از طریق آبیاری و باران باعث می شود کودها به رودخانه ها برسند و آب ها را آلوده کنند. استفاده طولانی مدت از آنها باعث کاهش فعالیت میکروبی و ایجاد اختلال در pH خاک می شود.
کودهای آلی
کودهای آلی توسط گیاهان و حیوانات تولید می شوند. آنها شامل ریخته گری کرم ، کمپوست ، جلبک دریایی ، پودر خون و استخوان و امولسیون ماهی هستند.
ارزش اصلی کودهای آلی به علت تغییرات فیزیکی است که در خاک ایجاد میکنند. کودهای آلی عبارتست از : کود حیوانی ، کود گیاهی و یا کود سبز و کود کمپوست .
کود آلی برخلاف کود شیمیایی برای خاک مضر نبوده و استفاده بیش از اندازه آنها به گیاه نیز آسیبی نمیرساند.
کود آلی برای رشد سبزیها، افزایش گلدهی و سرسبزی چمنها به کار میآید. همچنین جهت تقویت دانههای تازه کاشته شده، گیاهان جوان و حتی بالغ مصرف آن بسیار مناسب و بهجا است.
طرفداران
ارگانیک ها معمولاً تنوع غذایی بیشتری نسبت به کود مصنوعی دارند. همچنین ، از آنجا که به طور طبیعی تولید می شوند ، بیشتر مواد مغذی آلی به راحتی توسط گیاهان جذب می شوند.
علاوه بر دارا بودن عناصر کمیاب بسیاری که به سلامت گیاه کمک می کنند ، مواد آلی می توانند باکتریهای مفید خاک را که به گیاهان کمک می کند تا مواد مغذی را جذب کنند ، کمک کنند. مزایای ناشی از ارگانیک هنوز در حال مطالعه هستند. به عنوان مثال ، مشخص شده است که قارچ همزیست Trichoderma در ریشه ها مقاومت در برابر بیماری را زیاد و و رشد گیاه را افزایش می دهد.
یکی دیگر از مزایای مهم کودهای آلی ، عامل ایمنی آنها است. کودهای آلی سه عنصر NPK را با غلظت کمتری نسبت به مواد مصنوعی ارائه می دهند. از آنجا که مواد مغذی آنها چگالش کمتری دارند ، کاربرد بیشتری دارد. مصرف بیش از حد گیاه با کودهای آلی سخت است.
منفی ها
یک مسئله در مورد کودهای آلی این است که شما نمی توانید دقیقاً مطمئن شوید که این مواد شامل چیست. در حالی که به طور معمول با نسبت NPK برچسب گذاری می شوند.
اشکال دیگر این است که – حتی اگر غلظت ضعیفی از عناصر مغذی را ارائه دهند – گرانتر از مواد مصنوعی هستند. شما همیشه نمی توانید وفاداری کود آلی را تضمین کنید. اگرچه یک گواهینامه OMRI اطمینان خاصی را ارائه دهد.
برخی از تولیدکنندگان با راه اندازی سیستم های تولید داخل خود هزینه مواد آلی را پرداخت می کنند. کمپوست ورمی کمپوست یا پرورش کرم از محبوبیت ویژه ای برخوردار است. البته این کار به زمان ، تلاش و فضای لازم برای انجام آن نیاز دارد.
از ویژگی های کودهای آلی میتوان به:
- توسعه تخلخل خاک و افزایش ظرفیت نگهداری هوا و آب و تسهیل توسعه و رشد ریشه ای
- افزایش قدرت بافری خاک و مقابله با تغییرات سریع اسیدیته خاک
- افزایش سرعت نفوذ آب در خاک و کاهش تولید رواناب .
- پایداری ونگهداری ذرات خاک به عنوان خاک دانه یا خاک واحد و کاهش خطر فرسایش خاک،
- افزایش قابلیت خاکورزی و تغییر در خصوصیات خاک مثل کاهش چسبندگی، افزایش نفوذپذیری و نرمی خاک
انواع حالت های کود گیاهان خانگی
کودهای مصنوعی و آلی به اشکال مختلف وجود دارد:
مایع
کودهای مایع به شما امکان می دهند گیاهان خود را دقیقاً در دوز اندازه گیری شده تغذیه کنید. آنها راحت ترین راه برای بارور سازی گیاهان داخل منزل هستند. هنگام آبیاری استفاده از آنها آسان است و در تمام خاک خیس حل می شوند. کودهای مایع آلی و مصنوعی در دسترس هستند. اثرات آن سریع است.
خشک (دانه ای ، پودر شده)
کودهای خشک معمولاً مصنوعی هستند. به صورت عمده ارزان بوده و به راحتی ذخیره می شوند. فرمهای دانه ای بیشتر در کاشتهای بزرگتر در فضای باز که در آن پهن شده و یا در خاک شخم زده می شوند ، استفاده می شود. استفاده بیش از حد از کودهای دانه ای در خاک گلدان باعث آسیب به شاخ و برگ و ریشه ها می شود و ممکن است منجر به توزیع ناهموار مواد مغذی شود. به عنوان یک پودر محلول در آب می تواند مخلوط شود و به صورت کود مایع استفاده شود.
رهش آهسته
کودهایی با رهایش تدریجی قرصهای کودی هستند که بر حسب فعالیتهای باکتریایی به شکلی آهسته در خاک رها میشوند و مدت بیشتری در خاک باقی میمانند. فعالیت این میکروبها کاملاً به دمای خاک بستگی دارد. آنها مواد مغذی خود را در طی چند هفته تا ماه آزاد می کنند. ممکن است مصنوعی یا آلی باشند. محصولات آهسته تر ، هرچند راحترند اما دقیق نیستند: شما دقیقاً نمی دانید چه وقت مواد مغذی آزاد می شوند یا چه موقع از بین می روند. آنها همچنین منجر به ایجاد غلظت محلی کود می شوند تا مخلوطی که به طور مساوی پخش شود.
نحوه استفاده از کود
تعداد دفعات کود دهی گیاهان داخل منزل
بسیاری از گیاهان خانگی با استفاده از کود متعادل ۵۰٪ رقیق شده که شامل ریز مغذی ها است ، به خوبی عمل می کنند. یک برنامه ماهانه در طول فصل رشد معمولاً توصیه می شود. بعضی از تولیدکنندگان ترجیح می دهند گیاهان داخل منزل را با محلول رقیق تر ، بارور کنند.
گیاهان ساکولنت و سایر گیاهان با رشد کند با استفاده ماهانه از محلول یک چهارم قدرت عملکرد خوبی دارند.
فصل رشد با توجه به گیاه و آب و هوای منطقه شما متفاوت است. اگر در یک منطقه گرمسیری با گیاهانی که در طول سال رشد می کنند زندگی کنید ، می توانید به طور مداوم تغذیه کنید. اگر منطقه شما فصول دارد ، با رسیدن هوای خنک ، تغذیه را محدود کنید.
البته، استثنائاتی نیز هستند. بعضی از گیاهان در طول زمستان در محیط داخلی رشد می کنند – اگر همچنان رشد جدیدی دارید ، باید به طور مرتب تغذیه کنید.
کاربرد خاک
با استفاده از کودهای مایع یا مخلوط خشک محلول در آب می توانید میزان مصرف را کنترل کرده و خاک را به طور مساوی اشباع کنید.
فرمول را به نصف یا حتی یک چهارم قدرت رقیق کنید. گیاهان شما آنچنان که اکثر تولیدکنندگان پیشنهاد می کنند نیازی ندارند و مقدار خیلی کم بهتر از مقدار زیاد است.
قبل از استفاده از کود ، خاک را آبیاری کنید تا گیاهان شما را دچار شوک نکنند. اگر خاک خشک باشد ، گیاهان برای جذب رطوبت آماده می شوند و می توانند با یک محلول مغذی و مایع میزان جذب از طریق ریشه ها بیشتر کنند.
از قرار دادن کود غلیظ روی برگها خودداری کنید. محصولات مصنوعی مخصوصاً مستعد ترک لکه ها یا وصله های سوختگی هستند.
تغذیه محلول پاشی
روش دیگر برای کوددهی گیاهان داخل خانه ، اسپری کود مستقیم روی برگ ها است. تغذیه محلول پاشی کمی بحث برانگیز است زیرا برخی از تولیدکنندگان معتقدند بیشترین مزایای ادعا شده ناشی از چکه کود به خاک است.
شواهدی وجود دارد که نشان می دهد تغذیه با محلول پاشی باعث افزایش مصرف مواد مغذی نسبت به کود دهی در خاک می شود. اتفاق نظر این است که این ماده غذایی تغذیه سریع و کوتاه مدت را ارائه می دهد.
نکاتی برای استفاده از روش محلول پاشی
- بهترین زمان برای تغذیه محلول پاشی ، باز بودن روزنه های برگ است: قبل از طلوع آفتاب و بعد از غروب.
- روزنه های جذب کننده عمدتاً در زیر برگ قرار دارند ، بنابراین اطمینان حاصل کنید که کود به قسمت زیرین آن می رسد.
- سمپاشی که غبار ریز ایجاد می کند برای جذب بهتر است.
- برگها را قبل از اینکه دما از حدود۲۲ درجه سانتیگراد بیشتر شود کود دهید. گرما روزنه بعضی از گیاهان را می بندد.
- برای جلوگیری از قارچ و سایر مسائل مربوط به رطوبت ، از جریان هوا در اطراف برگ اطمینان حاصل کنید.
کود محلول پاشی رااز طریق لینک زیر خرید کنید.
نیازهای کوددهی به گیاهان مختلف
نوع گیاه عامل بزرگی در لقاح است. در مورد گونه های خود تحقیق کنید تا بفهمید این کود برای گیاهتان سبک است یا سنگین.
گیاهان خانگی برگ دار اغلب کودی با نیتروژن بالاتر را طلب می کنند. از طرف دیگر ، کاکتوس و سایر ساکولنت ها درصد کمتری ازت را ترجیح می دهند و بهترین کار را با دقت به دستورالعمل توصیه شده دارند.
گیاهان گلدار در هنگام شکوفایی مقدار بیشتری فسفر و پتاسیم مصرف می کنند. گیاهانی مانند بنفشه آفریقایی که به طور مداوم گل می دهند ، فرمول های خاص خود را در طول سال انجام می دهند.
گیاهان یک ساله و سبزیجات به عنوان غذای سنگینی تغذیه می کنند که از کوددهی مکرر – هفتگی یا دو بار در هفته – بهره مند می شوند.
نکاتی برای کوددهی به گیاهان داخل منزل
به یاد داشته باشید که لقاح کم بهتر از مقدار زیاد است – و از نیمی از دوز توصیه شده در دستوالعمل استفاده کنید.
در اینجا نکات دیگری برای کود دهی گیاهان داخل خانه با ایمنی و موثر آورده شده است:
- استفاده از کودهای آهسته رهش ترفندهای خاصی دارد. اگر آن را بدرستی استفاده کنید ، مواد آلی مطمئن ترین گزینه هستند.
- امولسیون ماهی یک کود آلی سریع و غنی از نیتروژن است که برای گیاهان آپارتمانی برگ بسیار مناسب است – اما بدبو می شود! می تواند به عنوان بخشی از آبیاری منظم در محلول بسیار رقیق استفاده شود. حدود یک سوم قاشق چای خوری در هر گالن خوب است.
نکته مثبت: برای کاهش بیشتر بو با عصاره جلبک دریایی ترکیب کنید. جلبک دریایی مایع ، میزانی از عناصر ریز مغذی را فراهم می کند و مکمل ترکیبات امولسیون ماهی است.
- به دلیل احتمال ابتلا به بیماری و آفت زدگی بهتر است از کمپوست خانگی غیراستریل شده (کودحیوانی)برای گیاهان داخلی استفاده نکنید.
- سوزاندن ریشه های حساس گیاهچه ها با کودهای مصنوعی آسان است. حداقل تا یک چهارم قدرت پیشنهادی رقیق کنید. مواد آلی می توانند ایمن تر باشند اما ممکن است باعث پوسیدگی شوند – این محصولات را حداقل به نصف رقیق کنید. هفته ای یک بار بعد از ظاهر شدن اولین برگهای واقعی آنها کود دهید.
- زمان شروع کوددهی گیاه جدید به نوع و شرایط و همچنین فصل آن بستگی دارد. اگر در فکر این هستید که چه موقع می توانید کود دهی کنید ، به دنبال توپ های کوچک رنگی در خاک باشید که نشان دهنده گلوله های آهسته رهش است. اگر از کود رهش آهسته استفاده کردید ، بهتر است از چهار تا شش ماه صبر کنید تا مواد مغذی از بین بروند و دوباره کوددهی را آغاز کنید.
- کود دادن به گیاه بیمار کمک نمی کند و می تواند مشکل آنها را بدتر کند. نیاز گیاهان به مواد مغذی محدود است و شما نمی توانید به زور به آنها غذا دهید.
هنگام کوددهی به گیاهان داخل منزل از این اشتباهات خودداری کنید
باروری بیش از حد
در هنگام کود دهی گیاهان داخل سالن ، استفاده از آن بسیار آسان است. این یک اشتباه رایج برای مبتدیان این است که به گیاهان خود زود به زود کوددهی میکنند و یا اینکه کود غلیظ می دهند که هر دو مورد کاملا اشتباست.
به یاد داشته باشید که گیاهان غذای خود را درست می کنند. نور ماده اصلی تغذیه ای آنهاست ، بنابراین آسان است که کود مورد نیاز را بیش از حد تخمین زد.
مصرف بیش از حد کودهای آلی امکان پذیر است اما احتمال آن که از کودهای شیمیایی ببیشتر استفاده کنید خطرناکتر است.کود مصنوعی نه تنها سنگین و غلیظ است ، بلکه شبکه موجودات زنده که تغذیه گیاه را تقویت می کنند ، به هم میریزد. آنها به راحتی می توانند باعث عدم تعادل مواد آلی و باقی مانده های سنگین شیمیایی شوند.
در اینجا روش های متداول برای استفاده بیش از حد کود در گیاهان وجود دارد:
- استفاده بیش از حد از کودهای آهسته رهش.
- استفاده ترکیبی از اشکال مختلف کود.
- زهکشی ضعیف خاک که باعث باقی مانده کود در خاک می شود.
- خاک خشک در زمان لقاح.
- ادامه کوددهی در دوره خواب.
به عنوان نکته آخر ، استفاده بیش از حد از کودها نیز می تواند باعث مشکلات زیست محیطی شود. مواد مغذی اضافی می توانند به آبهای زیرزمینی محلی برسند.
علائم
علائم فوری باروری بیش از حد شوک است که باعث زردی و یا پژمردگی قسمت های پایین برگ می شود. نوک و لبه های برگ قهوه ای نشانه های دیگر است.
توجه: آبیاری بیش از حد می تواند باعث ایجاد برگ های زرد نیز شود ، بنابراین پر شدن خاک مرطوب با آب بیشتر می تواند گیاه ضعیف را به نابودی برساند.
تجمع طولانی مدت نمک از بقایای کود نیز باعث ایجاد مشکلاتی می شود. جریان آب را به ریشه کاهش می دهد و می تواند گیاه را ضعیف کند. گاهی اوقات پوسته ای از کود اضافی روی سطح خاک ظاهر می شود. باقیمانده کود روی گلدانهای سفالی به صورت لکه در قسمت خارج ظاهر می شود.
علائم دیگر حاصل از بیش از حد لقاح جمع شده با گذشت زمان ظاهر می شود. نیتروژن زیاد می تواند باعث رشد ساق پا شود که آفت های مکنده آب را به خود جلب می کند. علائم دیگر از دست دادن برگها ، رشد کم یا رکود ، یا افزایش پوسیدگی ریشه است.
راه حل ها
اعتدال اولین دفاع است. علاوه بر رقیق کردن کود ، از تغذیه گیاهانی که قبلاً محصولات آهسته رهش در خاک خود دارند ، خودداری کنید. استفاده از کودهایی با مقادیر کم NPK را در نظر بگیرید.
آبیاری صحیح نیز مهم است: هر بار که آبیاری می کنید ، اطمینان حاصل کنید که جریان کل مخلوط خاک را اشباع کرده و آزادانه از سوراخ های زهکشی خارج می شود. این کمک می کند کود اضافی از خاک خارج شود ، بنابراین نمک های باقیمانده خیلی زود جمع نمی شوند.
شستشوی خاک یک عمل نگهداری خوب است. این کار را باید تقریباً هر شش ماه یکبار انجام دهید – در صورت مشاهده برگهای زرد یا سایر علائم مصرف بیش از حد کود ، خاک را نیز شستشو دهید.
روند گرگرفتگی ساده است:اصول کوددهی به گیاهان-اصول کوددهی به گیاهان
- بالای سطح خاک آب بریزید تا از سوراخ های زهکشی پایین جریان پیدا کند. این کار را چندین بار تکرار کنید. بگذارید خاک کاملاً در این بین تخلیه شود.
- برای گیاهان ظریف ، بهتر است از آب تصفیه شده یا فیلتر شده استفاده کنید.
- این کار را در چند ساعت یا روز بعد تکرار کنید.
اگر گیاه شما از طریق محصولات آهسته رهش یا ترکیبی که آنها را شامل می شود ، بیش از حد کوددهی شده است ، دوباره شروع به تهیه مجدد خاک با خاک تازه کنید تا شروع تمیزی برای آنها ایجاد شود. دفع نمک های اضافی یک کود فعال آهسته رهش دشوار است.
عدم باروری
كمبود باروري گیاه در مقايسه با مصرف بيش از حد معمول شايع است و علايم مي تواند شبيه آب زياد ، تغذيه بيش از حد يا ساير موارد نگهداري باشد. متأسفانه ، علائم می توانند مبهم باشند ، مانند از دست دادن قدرت کلی رشد یا رشد آهسته.
تصور نکنید که کمبودهای تغذیه ای دلیل عملکرد ضعیف گیاه شماست – در ابتدا سایر موارد احتمالی را رد کنید. عدم باروری در واقع یکی از کمترین دلایل مشکلات گیاهان خانگی است. قبل از تشخیص ، نحوه مراقبت کلی خود را مرور کنید.
علائم
گیاهی که با کمبود تغذیه دست و پنجه نرم می کند ، اغلب برگهای کم رنگ و ساقه های ضعیف را نشان می دهد. برگهای پایین تر و مسن تر ، به دلیل هدایت انرژی به رشد جدید ، معمولاً خشک یا زرد به نظر می رسند. گیاه ممکن است دچار توقف شود یا در کل پیشرفت کندی داشته باشد.
علائم دیگر کاهش رنگ یا عدم گلدهی خوب است. گیاهان کم بارور نیز مقاومت کمتری در برابر عوامل بیماری زا دارند.
در اینجا علائمی وجود دارد که کمبودهای خاصی را نشان می دهد:
- رشد جدید کم رنگ و سبز روشن و زرد شدن برگ های مسن می تواند نشانه نیاز گیاه به نیتروژن باشد و رشد بالغ را برای تولید فدا می کند. کمبود نیتروژن همچنین می تواند باعث ضعف و رشد کند شود. ممکن است از بین رفتن برگ وجود داشته باشد که از پایین گیاه شروع می شود.
- گیاهان کمبود پتاسیم می توانند برگهای سبز روشن را همراه با رگبرگهای سبز تیره از خود نشان دهند. ممکن است لکه های تیره بر روی شاخ و برگ ظاهر شود ، یا برگها به سمت داخل برگشته و ضعیف شده و شکسته شدن آن راحت تر شود.
- اگر شاخ و برگ پیر مسن بنفش شود در حالی که رشد جوانتر سبز تیره است ، این می تواند کمبود فسفر را نشان دهد . کمبود فسفر همچنین می تواند باعث گلدهی دیررس یا ضعیف ، قهوه ای شدن یا چروک شدن برگها یا کمبود قدرت عمومی شود.
کمبود عناصر درشت مغذی ثانویه معمول نیست ، اما هنوز هم می تواند یک اثر قابل مشاهده داشته باشد:
- کلسیم ناکافی باعث ایجاد لکه های زرد و قهوه ای روی برگ ها می شود. همچنین به طور کلی رشد گیاه را کند می کند.
- کمبود منیزیم منجر به ضعف ساقه ها ، از بین رفتن رنگ سبز در کهنسالترین برگها و ایجاد لکه های زرد و قهوه ای حتی در صورت سبز ماندن رگها می شود.
- کمبود گوگرد به ندرت اتفاق می افتد ، اما در صورت بروز گیاه سبکتر می شود و ظاهری سبز کمرنگ به خود می گیرد. ممکن است علائمی عمومی شبیه به کمبود نیتروژن ایجاد کند.
راه حل
اگر به کمبود خاصی مشکوک هستید ، می توانید کود بیشتری در عنصری که می خواهید تقویت کنید ، بمالید – اما بهتر است از فرمولی استفاده کنید که سایر مواد مغذی را نیز شامل شود. شما می خواهید باروری متعادل را تشویق کنید و خاک را با یک عنصر بیش از حد بارگذاری نکنید.
اگر گیاه شما شروع به گلدهی کرده و به نظر می رسد در تلاش است ، ممکن است از یک کمک اضافی به فسفر و پتاسیم بهره مند شود. یک “تقویت کننده شکوفه” موثر در خرده فروشی معمولاً کار را انجام می دهد . اما مطمئن شوید که شامل عناصر مغذی ثانویه: کلسیم ، منیزیم و گوگرد است.
اگر سایر دلایل احتمالی را رد کرده باشید . آزمایش خاک می تواند در مورد مواد مغذی از دست رفته پاسخ دهد. به یاد داشته باشید که بیش از حد باروری بیش از آنچه که حل می کند باعث دردسر می شود ، بنابراین زیاده روی نکنید. کود خود را رقیق کنید ، اما در غیر این صورت دستورالعمل ها را از نزدیک دنبال کنید.
اصول کوددهی به گیاهان-اصول کوددهی به گیاهان
مقالات پیشنهادی:
اصول کوددهی به گیاهان-اصول کوددهی به گیاهاناصول کوددهی به گیاهان-اصول کوددهی به گیاهاناصول کوددهی به گیاهان-اصول کوددهی به گیاهاناصول کوددهی به گیاهان-اصول کوددهی به گیاهاناصول کوددهی به گیاهان-اصول کوددهی به گیاهان