گیاهان باغچه ای همیشه سبز

گیاهان باغچه ای همیشه سبز

فهرست محتوای این مقاله

هرکدام از ما علاقه داریم در تراس یا حیاط منزلمان گیاهانی داشته باشیم که همیشه سبز و با نشاط باشند، تا در پاییز و زمستانها رنگ و بوی سرسبزی به حیاط خانه ما ببخشند.در این مقاله قصد داریم تا چند نونه از گیاهان باغچه ای همیشه سبز را به شما معرفی کنیم تا بتوانید با نگهداری آنها محیطی زیبا و دلنشین را برای خود  به ارمغان آورید.

گیاه همیشه سبز، شمشاد معمولیBuxus

از دیگر گیاهان باغچه ای همیشه سبز شمشاد می باشد.گیاهان شمشاد (Buxus) درختچه هایی متراکم و همیشه سبز هستند که غالباً در مناظر زیبا و رسمی کاشته می شوند. بسیاری از ارقام و انواع گیاهان شمشاد وجود دارد. شمشاد را برای شاخ و برگ رشد می دهند زیرا گل آنها ناچیز است.

رشد شمشاد در چشم انداز خانه به شما امکان می دهد یک پرچین سرسبز، یک حاشیه دیوارچین برای ایجاد حفاظ یا دیواره در ورودی ایجاد کنید. برای کاشت شمشاد هنگام انتخاب محل کاشت ، اطمینان حاصل کنید که آنها را در محلی که مناسب نیاز آنها است بکارید.

برای رشد مطلوب این نمونه به مکان کامل یا بخشی از آفتاب نیاز است. رشد موفقیت آمیز شمشاد به خاکی کاملاً زهکشی شده نیاز دارد در حالی که گیاه ترجیح می دهند خاک ارگانیک باشد . هنگام کاشت شمشاد ، آب و هوای سالانه خود را در نظر بگیرید. اگر دما در تابستان بسیار گرم شود ، گیاهان شمشاد سایه بعد از ظهر و آبیاری منظم را ترجیح می دهندیعنی آبیاری عمیق و به طور مکرر ( آبیاری کم عمق به ناحیه ریشه شمشاد در حال رشد نخواهد رسید و باعث خشکیدگی گیاه می شود). تا زمان استقرار ، بعد از حدود دو سال ، شمشادها حداقل به آبیاری هفتگی احتیاج دارند.

هنگام کاشت شمشاد ، آنها را در منطقه ای کاشت کنید که از باد زمستان محافظت شده باشد .پرورش گل شمشاد یک کار ساده با نگهداری کم است ، مگر اینکه بخواهید آنها را به عنوان پرچین بریده شده نگه دارید. زمانی که آنها به عنوان پرچین پرورش داده شوند ، برش یا هرس گیاه بیشترین وقت برای مراقبت از شمشاد را میگیرد ، اما به شما یک پرچین سالم و با ماندگاری طولانی پاداش می دهد. مراقبت از شمشاد قدیمی شامل هرس کردن شاخه ها برای رسیدن آفتاب به شاخ و برگ داخلی است.

خرید انواع محصولات باغبانی و نگهداری گیاهان را از طریق لینک زیر با اطمینان از دیجی کالا خرید کنید.

معدنچی برگ شمشاد رایج ترین آفتی است که هنگام مراقبت از گل شمشیر باید با آن کنار بیایید. اگر شاخ و برگ شروع به زرد شدن کرد ، با روغن آلی یا اسپری های حشره کش درمان کنید. پوسیدگی ریشه فیتوفتورا ​​ممکن است در نتیجه خاک های مرطوب ایجاد شود. با انجام آزمایشات سالیانه خاک می توان pH صحیح خاک را تشخیص داد. PH خاک باید بین ۵/۶ تا ۷ باشد. بهتر است قبل از کاشت شمشاد خاک آزمایش شود. pH را می توان با افزودن آهک افزایش داد و توسط گوگرد کاهش داد.

به دلیل چشم انداز زیبایی که ایجاد می کند ، شمشاد از گیاهان با ارزشی هستند و در نتیجه گران هستند. برای انتخاب محل کاشت شمشاد با دقت وقت بگذارید. به یاد داشته باشید که برای یک نمونه با عمر طولانی و مناسب به درستی آبیاری و مالچ کنید.

گیاهان همیشه سبز مقاوم، ماهونیا Mahonia

از دیگر گیاهان باغچه ای همیشه سبز ماهونیا می باشد.گونه های ماهونیا برگ های پنجه ای ۱۰ تا ۵۰ سانتی متری با ۳ تا ۱۵ برگچه و گل های آن ۵–۲۰ سانتی متر طول دارند. چندین گونه از درختچه های ماهونیا محبوب هستند (به دلیل شاخ و برگ های زینتی ،خاردار، همیشه سبز و گلهای آن) گل های زرد (یا به ندرت قرمز) و توت های سیاه و آبدار که در پاییز ، زمستان و اوایل بهار رشد می کنند.

گلها به صورت خوشه های در انتها پخش می شوند و ممکن است از اولین گلهایی باشند که در فصل سرما ظاهر می شوند.  توت ها خوراکی و سرشار از ویتامین C هستند ،با طعم بسیار تیز و اگرچه خوراکی است ، این گیاهان حاوی بربرین هستند ، ترکیبی که در بسیاری از گونه های بربریس و ماهونیا یافت می شود و در صورت مصرف زیاد می تواند باعث استفراغ ، کاهش فشار خون ، کاهش ضربان قلب ، بی حالی و سایر اثرات بیماری شود.

شرایط نگهداری و پرورش ماهونیا :

این گیاهان در جاهای خنک و مرطوب بهترین رشد را دارند.در مناطق حاره یا مناطق خیلی گرم رشد و نمو نمی کنند.

سایه روشن آفتاب را ترجیح می دهد.آفتاب صبح را دوست دارد،اما از آفتاب داغ بعد از ظهر باید در امان باشد.

ماهونیا به خاک های شنی، سبک و مرطوب که زهکشی خوبی داشته باشد علاقه مند است. داشتن مواد آلی هم برای رشد گیاه ضروری می باشد. در تابستان می توانید برای این که ریشه را خنک نگه دارید از مالچ پاشی استفاده کنید.

تکثیر آن از طریق بذر رسیده امکان پذیر است، همچنین از قلمه های نرم یا نیمه نرم آن نیز می توان در پاییز و تا اوایل زمستان استفاده کرد.

ماهونیا گیاه باغچه ای همیشه سبز

در طول ماه های گرم باید عمیق و منظم آبیاری شود. اگر بوته ها در جایی هستند که ریشه هایشان با ریشه های درختان بزرگ به رقابت می افتند، باید دقت کرد که ریشه های این گیاه خشک نشوند.

گیاهان همیشه سبز، زرشک زینتیRed Barberry

یکی دیگر گیاهان باغچه ای همیشه سبز زرشک زینتی می باشد.درختچه ای که برای پرچین ها  و حاشیه ها بسیار استفاده می شود. شاخ و برگ دارای سایه ای به رنگ ارغوانی / قرمز به همراه یک رنگ پایه سبز تیره است. برگهای کوچک گرد و قرمز تیره که در مکان های آفتابی. رنگ پاییزی نارنجی / قرمز روشن به خود میگیرند. شاخه ها سخاوتمندانه با خاردارهای بسیار تیز و فراوان پوشیده شده اند. خارهای  بسیاری در همه شاخه ها وجود دارد که این گیاه را به یک مانع طبیعی بزرگ تبدیل می کند. می توان آنرا کوتاه کرد / هرس کرد تا تقریباً هر شکل و اندازه مطلوبی را حفظ کند. درختچه بسیار مقاوم – می تواند طیف گسترده ای از خاک و شرایط را تحمل کند. سالهاست بوته ای بسیار محبوب بوده و هیچ نشانه ای از کمی محبوبیت ندارد.

 نور

آفتاب کامل تا سایه جزئی – بهترین سرعت رشد و رنگ در نقاط آفتابی. شدت قرمز خود را در مکان های سایه دار از دست می دهد.

خاک

متوسط ​​، کمی مرطوب – خوب تخلیه شده است. با تنوع وسیع تری از خاک ها نسبت به اکثر زرشک ها سازگار می شود.

 بیماری ها / حشرات

معمولاً زرشک در شرایط طبیعی اصلاً مشکلی ندارد ، اما برخی از آفات / بیماری های احتمالی که می توان با آنها روبرو شد عبارتند از: لکه برگ باکتریایی ، آنتراکنوز ، پوسیدگی ریشه ، زنگ زدگی (زرشک ژاپنی حساس) ، پژمردگی ، شته زرشک ، کرم وب زرشک .

درختچه زرشک گیاه باغچه ای همیشه سبز

گیاه همیشه سبز، میخک هندی یا میخک ژاپنی Pittosporum

از دیگر گیاهان باغچه ای همیشه سبز میخک ژاپنی یا هندی می باشد.یک درختچه سخت و همیشه سبز است ، با شاخ و برگهای متنوع و شکوفه های معطر شکوفه پرتقال. برای پرچین ها و کاشت های پایه بسیار مناسب است ، تحمل عالی نمک باعث می شود میخک هندی برای کاشت در کنار ساحل نیز مناسب باشد.

میخک هندی در اوایل تا اواسط بهار خوشه های بسیار معطر شکوفه پرتقال را شکوفا میکند. خوشه های گل کرم سفید به اندازه دو تا سه اینچ عرض دارند و در برابر شاخ و برگهای سبز تیره گیاه بسیار نمایان هستند. آنها در برابر برگهای سرسبز گیاه کمتر دیده می شوند ، اما به همان میزان بسیار معطر هستند.

میخک هندی  طیف وسیعی از شرایط خاک بسیار سخت را تحمل می کند ، به شرطی که خاک به خوبی تخلیه شود. آنها پس کاشت بسیار مقاوم در برابر خشکسالی هستند و با داشتن مقدار منظم و کافی آب به خصوص هنگام استقرار ، جذاب ترین و سالم ترین گیاهان سبز باغچه ای هستند. آنها به هیچ وجه تحمل تخلیه ضعیف یا رطوبت بیش از حد را ندارند ، که می تواند منجر به مرگ سریع در اثر بیماری های پوسیدگی ریشه شود.

مشکلات این گیاه حشرات شامل  کوسن پنبه ای ، اشکالات پوسته پوسته شدن و شته ها است. اسپری های روغن باغی در برابر هر دو اثربخش هستند.

بیماری های پوسیدگی ریشه می تواند برای میخک هندی کشنده باشد ، به ویژه در خاک با زهکشی ضعیف. از کاشت در مناطقی که بعد از باران آب جمع می شود خودداری کنید.از آبیاری زیاد پرهیز كرده و برگهای افتاده را تمیز كنید تا این مشکلات به حداقل برسد.

میخک هندی گیاه باغچه ای همیشه سبز

لطفا توجه داشته باشید: قارچ کش های کلروتالونیل می توانند باعث ریزش برگ و حتی مرگ بخصوص در ارقام متنوع شوند. کلروتالونیل (داکونیل) برای استفاده درمیخک هندی برچسب گذاری نشده است. همیشه قبل از استفاده برچسب سموم دفع آفات را بخوانید و فقط طبق دستورالعمل های روی برچسب استفاده کنید.کمبود منیزیم می تواند زمانی رخ دهد که PH خاک خیلی زیاد باشد. زردی در لبه ها و بین رگبرگهای برگ رسیده یا مسن از علائم کمبود منیزیم است.

گیاهان رونده همیشه سبز، پیچ امین الدوله Honeysuckle

از دیگر گیاهان باغچه ای همیشه سبز پیچ امین الدوله می باشد.پیچ امین الدوله ، حدود ۱۸۰ گونه درختچه زینتی و کوهنورد از خانواده Caprifoliaceae. بومی مناطق معتدل هر دو نیمکره هستند ، اما در هیمالیا ، جنوب آسیا و شمال آفریقا نیز رشد می کنند. اکثر گونه ها در چین یافت می شوند. پیچ های عسل در هر خاک معمولی باغ شکوفا می شوند و تعدادی نیز به دلیل گلهای جذاب آنها کشت می شود.اکثر گونه ها دارای گل های معطر دو لب و شهد شیرین هستند. گلهای لوله ای معمولاً به صورت دوتایی شکوفا می شوند.

پیچ امین الدوله یک درختچه چند ساله بسیار پرانرژی است که در مناطق اقلیمی شمالی برگریز است اما در مناطق گرمتر همیشه سبز است. این گیاه به دلیل دوره شکوفایی طولانی و گلهای معطر که تمام تابستان و تا پاییز شکوفا می شوند ، ارزشمند است ، اما همچنین گاهی اوقات مورد تحقیر واقع می شود زیرا عادت رشد “شدید” آن خیلی راحت از حالت تهاجمی خارج می شود. در مناطق خاص ، این گونه ای است که شما نباید آن را بکارید.

پیچ امین الدوله ژاپنی کوهنوردی است که به دور هر سازه عمودی ، خواه مضراب یا درخت ، به شدت پیچ خورد. انگورها دارای گلهای سفید معطر ، مایل به صورتی هستند که پروانه ها و مرغ مگس خوار را از اواخر بهار تا پاییز به خود جلب می کنند. گلها کم کم زرد می شوند و دیدن رنگ های سفید ، صورتی و زرد به طور هم زمان غیر معمول نیست. گل ها جای خود را به توت سیاه می دهند که برای انسان خفیف سمی است. این انگور غالباً کاشته می شود زیرا در مکان های سایه دار و در خاک های خشک عملکرد خوبی دارد.

برگها: سبز عمیق و بیضی شکل بدون ساقه بسیار کوتاه یا خیلی کوتاه. برگها به صورت جفت مقابل هم قرار گرفته اند.

گلها: گلهایی کرم مانند شیپوری که به رنگ زرد و نارنجی در می آیند و اغلب با یک رنگ قرمز یا صورتی براق می شوند.

پیچ امین الدوله خود چسبیده هستند اما در جوانی به کمک نیاز دارند. اگر روی دیوار رشد می کنید از سیم های گالوانیزه روی دیوار استفاده کنید و گیاه را با هدایت ساقه ها با عصای بامبو به این قسمت هدایت کنید. گیاهان را به خوبی آب دهید و در بهار با کودهای عمومی استفاده کنید.

وقتی گیاهان در یک نقطه گرم پرورش می یابند ، بوی کوه عسل بالا می رود. این رایحه در روز زنبورهای گرده افشان و شب ها پروانه ها را به خود جلب می کند. رنگ گل عسل پیچ پس از گرده افشانی کمی تغییر می کند.

در سالهای پیشین اعتقاد بر این بود که اگر پیچ امین الدوله در اطراف ورودی خانه رشد کند ، خوش شانسی می آورد و از ورود هرگونه ارواح شیطانی جلوگیری می کند. همچنین مدتهاست که این نماد وفاداری محسوب می شود و در زمان ویکتوریا دختران جوان از آوردن پیچ امین الدوله به خانه ممنوع بودند زیرا اعتقاد بر این بود که بوی شدید باعث خواب دیدن آنها می شود!

گرچه پیچ امین الدوله خاک مرطوب و نیمه مرطوب را ترجیح می دهد ، اما این شرایط ایده آل می تواند باعث رشد بیش از حد شدید گیاه شود. در شرایط خشک رشد معقولی دارد و چنین محیطی را برای عدم رشد بی رویه گیاه فراهم آورید. آن را در سایه آفتاب کامل بکارید. مکان های سایه دار هم میزان گلدهی را کاهش می دهد و هم رشد گیاه را تا حدودی متوقف می کند.

پیچ امین الدوله گیاه باغچه ای همیشه سبز

نور
این یک گیاه سازگار است که در آفتاب کامل تا سایه عمل می کند ، اما گاهی اوقات مکان سایه دار ترجیح داده می شود تا رشد آن را کنترل کند.

خاک
کندوی زنانه ژاپنی در هر خاک متوسط ​​عملکرد خوبی دارد ، به شرطی که زهکشی خوبی داشته باشد. خاکهای خشک ممکن است عادت رشد بی رویه انگور را محدود کند.

آب
برای بهترین رشد ، گل انگور ژاپنی را به خوبی آب داده (۱ اینچ در هفته) نگه دارید و از خاک با یک لایه از مالچ پوست محافظت کنید. اگر گیاه خیلی خشک شود ، برگها قهوه ای می شوند و می ریزند ، هرچند که انگور به ندرت می میرد. احتباس آب ممکن است به کنترل انگور کمک کند.

دما و رطوبت
پیچ امین الدوله ژاپنی در شرایط متنوعی در سراسر محدوده منطقه مقاومت خود رشد می کند. در آب و هوای سردتر برگریز است. همیشه سبز در مناطق گرمتر ، اما در هر کجا که رشد کند بسیار شدید است.

کود
تنها تغذیه مورد نیاز یک لایه کمپوست به علاوه کود آلی در بهار است. اگر انگور بیش از حد شدید شد ، حتی از این تغذیه بهاره خودداری کنید.

گیاهان همیشه سبز، پیروکانتایا زالزالک زینتی Fire Thorn

از دیگر گیاهان باغچه ای همیشه سبز زالزالک زینتی می باشد.نام عامیانهٔ آن فایر سورن، شوک النار یا همان پیراکانتا می‌باشد. این درختچه‌های بومی از جنوب شرقی اروپا تا آسیای جنوب شرقی گسترش یافته‌اند. زالزالک زینتی یا پیراکانتا گیاهی است که عمدتاً برای ایجاد حریم و حایل گیاهی مخصوصاً در نواحی سردتر پرورش داده می شود.ساقه های خار دار و برگ های سبز برّاق دارد.

در زمستان خوشه های گل های سفید آن بسیار جذاب است و از ابتدای عمر گیاه بر شاخسارانش می شکفند. در طول پاییز و زمستان نمایش پر دوام میوه های خوشه ای و آلبالو مانندِ نارنجی یا سرخِ خار آتشین جلوه ی درخشانی به باغ می دهد و موجب جذب پرندگان می شود و این امر،خود موجب پراکنده شدن بذر گیاه می گردد. اقلام فراوان این گیاه با عمر طولانی در نواحی خنک در دسترس است. اگرچه غالباً برای ایجاد حریم و حایل به کار برده می شود،اما می تواند داربستی شود. ارتفاع آن بعد از ۵ تا ۱۰ سال به ۳ تا ۵ متر می رسد.

زالزالک زینتی یا پیراکانتا نمادی برای قوی بودن در برابر مشکلات زندگی است.

زالزالک زینتی گیاه باغچه ای همیشه سبز

نور و دما

برای داشتن رشد کامل و متراکم به آفتاب کامل نیاز دارد و به باد تحمل نشان می دهد،لذا غالباً به عنوان بادشکن و پرچین و حایل پرورش داده می شود.

خاک

به انواع گوناگونی از خاک ها تحمل نشان می دهد،خاک خوب زهکشی شده ی غنی شده با کود آلی را ترجیح می دهد اما در خاک های فقیر هم کاملاً خوب رشد می کند.

آبیاری

این درختچه در کل به خشکی مقاوم است ولی آبیاری منظم به رشد و باردهی بهتر آن کمک می کند واین مسله بخصوص درمورد گیاهان جوان که تازه کشت شده اند، باید رعایت شود.

هرس

گلدهی زالزالک زینتی در شاخه های دو ساله میباشد بنابر این در هنگام هرس باید به این شاخه ها توجه کنیم. در هنگام هرس از دستکش ضخیم استفاده کنید چرا که همانطورکه از اسم این گیاه مشخص است خار های بسیار بلند و تیزی دارد. هرس کردن شاخه هاباید با احتیاط انجام شود تا برای تنه ی گیاه مشکلی ایجاد نشود. پیراکانتابا تولید شاخ و برگ جدید و نو در برابر هرس بی رویه واکنش نشان میدهد.

زالزالک زینتی توانایی رشد در سطح دیوار را هم دارد، بهتر است هرس در دوره ی اول کاشت انجام شود. زالزالک زینتی همچنین می تواند به عنوان پایه ای چوبی برای تربیت نهال استفاده شود. به طور کلی، هرس منجر به قابل مشاهده شدن میوه ها و همچنین شکل مناسب این درختچه میشود. کوتاه کردن تمام شاخ و برگ گیاه باعث میشود تا در اواخر تابستان شاخه هایی در تنه ی اصلی به وجود بیاید و در هنگام هرس باید چند برگ بر روی شاخه هایی که میوه دارند باقی بگذاریم. اگرمیخواهید گیاه گسترش بیشتری پیدا کند باید شاخه ی جدید و پر طراوتی را به تنه ی اصلی متصل کنید و زمانی که این شاخه ها انعطاف پذیر شدند میتوانید انها را در چهار چوبی به کارببرید.

گیاهان همیشه سبز، الاگنوس یا سنجد زینتیElaeagnaceae

از دیگر گیاهان باغچه ای همیشه سبز سنجد تزینی می باشد.گیاه سنجد زینتی گونه ای گلدار از خانواده oleaster ( سنجد)  میباشد که بومی آسیا به خصوص چین و ژاپن است.
این درختچه همیشه سبز در سال ۱۸۳۰ از آسیا به آمریکا معرفی شد و امروزه بومی جنوب شرقی ایالات متحده میباشد.
این گیاه به عنوان گیاه زینتی و برای محوطه سازی استفاده میشود.از آنجایی که این گیاه بسیار مقاوم بوده و تحمل شرایط متنوع زیست محیطی از جمله گرما، سرما، باد، شرایط ساحلی، سایه، خورشید کامل و خشکسالی را دارد به طور گسترده در امتداد بزرگراهها کاشته میشود.

این درختچه با برگ‌های ابلق و بسیار زیبایی که داراست در بسیاری از مواقع به عنوان یک گیاه زینتی همیشه سبز برای طراحی فضای سبز شهری و در باغچه حیاط و فضای سبز حیاط ویلاها مورد استفاده قرار می‌گیرد. الاگنوس در مقابل گرما و خشکی هوا مقاومت بالایی دارد. این گیاه سرما را نیز تا حدودی تحمل می‌کند اما برای مناطق سردسیر که یخبندان‌های طولانی دارند مناسب نیست. اگر در مناطق بسیار سردسیر زندگی نمی‌کنید، می‌توانید الاگنوس را نیز یک گزینه‌ی خوب از گل های چهار فصل برای باغچه حیاط در نظر بگیرید.

 

سنجد زینتی گیاه باغچه ای همیشه سبز

نور

این گیاه در سایه کامل، نیم سایه، بدون سایه به راحتی رشد میکند.
خاک

خاک لومی، شنی ، ماسه ای ،رسی  خوب زهکشی شده.این گیاه در اکثر خاکها به راحتی رشد میکند.بهتر است خاک قلیایی باشد.
دما

این گیاه مناسب مناطق معتدل میباشد و دمای بین ۵ تا ۲۱ درجه، دمایی مناسب است.
آبیاری

این گیاه به آبیاری کم نیازمند است و در برابر کم آب مقاوم است.
هرس

بهتر است در زمستان شاخه ها هرس شوند.
کود

در فصل بهار بهتر است کوددهی انجام شود.

گیاهان همیشه سبز،اکالیپتوس Eucalyptus

یکی دیگر از گیاهان باغچه ای همیشه سبز اکالیپتوس می باشد.درخت اکالیپتوس از گونه ی درختان بزرگ است که سرعت رشد این درخت نیز بسیار سریع می باشد.این درخت در اصل بومی منطقه اقیانوسیه می باشد اما در حال حاضر به نقاط دیگر دنیا نیز گسترش یافته و به عنوان مثال می توان از جنگل های هند و مراکش که وسعت زیادی نیز دارند، نام برد.درخت اکالیپتوس از درختان با تحمل بالا در برابر خشکی است و می‌تواند در شرایط خشک و نیمه خشک هم رشد کند. این درختان از نظر اقتصادی برای بهبود پوشش گیاهی و تولید چوب اهمیت دارند.

ساکنین اولیه استرالیا- بومیهای استرالیایی- از برگهای  برای درمان جراحات و پایین آوردن تب استفاده می کردند. آنها همچنین می دانستند اگر در منطقه بیابانی استرالیا به نام بی آبی مواجه شوند، می توانند ریشه های اکالیپتوس را، که آکنده از آب است، از زمین برای رفع تشنگی بیرون بیاورند.

برگهای اکالیپتوس و روغنی که آنها تولید می کنند سبب کشتن باکتریها و رفع ناراحتیهای تنفسی افراد مبتلا به خناق، آسم و برونشیت میشود. اگر سابقه مصرف ویکس دارید، آنگاه احتمالاً خنکی و احساس سوزش ناشی از مرهم روی پوست و پاک شدن سینوس ها در اثر رایحه نعناعی و معطر را به یاد خواهید آورد. در واقع این اثرات روغن اصیل اکالیپتوس است.
اکالیپتوس به انواع عطر، صابون و برخی از مواد غذایی و نوشیدنیها اضافه میشود. از این گیاه همچنین به عنوان عامل دفع حشرات نیز استفاده و به روغن شمع و افشانه های حشره کش نیز اضافه میشود. اگر به هیره ها (حشرات) گرد و غبار آلرژی دارید، می توانید اضافه کردن چند قطره روغن اصلی اکالیپتوس به مایع شستشوی لباسهایتان را مورد توجه قرار دهید.

اکالیپتوس گیاه باغچه ای همیشه سبز

نور

درختان اکالیپتوس به مکانی با نور مستقیم آفتاب نیاز دارند و در مکانهای سایه و کم نور دارای ساقه های بلند و کشیده بدون استحکام می شوند. این درختان به طور کل با وزش بادهای شدید مشکل دارند و می شکنند و اگر در مناطقی با کمبود نور نیز پرورش یابند، بیش از پیش شکننده و ضعیف بار می آیند.

دما

درختان اکالیپتوس به طور کل درختانی حساس به سرما هستند و سرما را حداکثر تا حدود ۵- درجه تحمل می کنند. البته استثنائاتی نیز وجود دارد مثلا گونه E. Pauciflora سرما را تا حدود ۲۰- نیز تحمل کرده و از بین نمی رود.از سایر گونه های این گیاه که نسبتا به سرما مقاوم هستند نیز می توان به این گونه ها اشاره کرد:E.coccifera, E.subcrenulata, E.gunnii

آبیاری

گیاهان جوان و تازه کاشت شده را برای ۵-۱ سال اولیه زندگی آبیاری کنید. آبیاری را نیز بهتر است زمانی انجام داد که سطح خاک نسبتا خشک شده باشد. بعد از این مدت زمان و بزرگ شدن گیاهان آبیاری آنان لزومی ندارد زیرا با سیستم ریشه های خود می توانند آب مورد نیاز خود را تهیه کنند و به طور کل نسبت به خشکی مقاومت نسبتاً خوبی دارند.

خاک

این گیاهان در مورد خاک سخت گیر نیستند . برای آماده سازی خاک می توان از مخلوط خاک معمولی به همراه خاک برگ استفاده کرد. مقدار خاک برگ می تواند کمتر از مقدار حجم خاک مصرفی باشد و همچنین توصیه شده است که برای کاشت نهالهای این گیاه از کود گاوی استفاده نشود زیرا وجود این ماده در مخلوط کاشت موجب تحریک رشد برگها و شاخسار می شود و توسعه ریشه به تعویق می افتد و گیاه دارای ریشه ای با سیستمی ضعیف می‌گردد. از کودهای گاوی می توان بعد از استقرار درختان جوان و به  شکل خاک پوش به ضخامت حدود ۵ سانتیمتر در شروع و ابتدای بهار استفاده کرد. برای گیاهان جوان می توان از کودهایی با فرمول ۱۰-۱۰-۵ و یا ۱۰-۱۰-۱۰ استفاده کرد اما برای گیاهان استقرار یافته و بزرگ مصرف کود لازم نیست.

گیاهان همیشه سبز،کاملیا Eucalyptus

گل کاملیا گیاه آپارتمانی زیبا با گل‌هایی به رنگ صورتی، قرمز و ارغوانی است که در اواخر تابستان و پائیز ظاهر می‌شوند. بهترین زمان برای کاشت این گیاه فصل بهار و مناسب‌ترین روش از طریق قلمه است. آب و هوای معتدل و مرطوب و کناره‌های پنجره نیز از مناسب‌ترین مکان‌ها برای کاشت کاملیا گل رزی است. گل کاملیا از نظر شکل ظاهری شبیه به گل رز می باشد.رنگ گلها متنوع و به رنگهای سفید، صورتی، قرمز است و رنگ زرد نیز در گونه‌های بومی چین و ویتنام نیز وجود دارد. از بذر برخی از گونه های کاملیا مانند C.oleifera و C.japonica نوعی روغن به نام روغن چای تهیه می‌شود که طعمی شیرین دارد و در آسیای جنوب شرقی میلیونها نفر در آشپزی به عنوان روغن از آن استفاده می‌کنند.

کاملیا گیاه باغچه ای همیشه سبز

نور

گل کاملیا ژاپنی به محیطی روشن نیاز دارد اما اینکه به چه میزان از نور مستقیم آفتاب بهره‌مند شود بستگی به میزان رطوبت هوا و بستر کاشت دارد. همچنین ارقام با گلهای قرمز نور آفتاب را بیش از ارقام با گلهای صورتی و سفید تحمل می‌کنند.

کاملیا در مکانی که هوا از میزان رطوبت مناسب برخوردار باشد در مقایسه با مکانی که هوا خشک و گرم است نور مستقیم آفتاب را بهتر تحمل می‌کند. اما تابش نور مستقیم به همراه خشکی هوا منجر به بروز لکه های قهوه‌ای و سوخته بر روی برگ سار و گلها خواهد شد. بنابراین هر مقدار که هوا گرمتر و خشک تر باشد باید این گیاه را از تابش مستقیم نور آفتاب محافظت کرد و همچنین در آبیاری آن دقت بیشتری به خرج داد. همچنین مکان کم نور موجب افزایش فاصله بین برگها و گل دهی ضعیف و یا عدم گل دهی می‌شود.

دما

دمای مورد نیاز گل کاملیا بسته به نوع رقم این گیاه متفاوت است. کاملیا دما را از نزدیکی صفر تا حدود ۳۰ درجه سانتیگراد تحمل می‌کند اما دمایی که در آن می‌تواند به رشد خود ادامه دهد حداکثر ۲۱ و حداقل  ۱۳ درجه سانتیگراد است. گرمای نامناسب محیط در زمان غنچه دهی این گیاه از دلایل ریزش غنچه های گل است. اگرچه دمای ۱۸-۱۵ درجه برای شکل گیری غنچه های این گیاه مناسب است اما بعد از شکل گیری غنچه ها اگر دما را اندکی پایین تر بیاوریم به افزایش عمر گلها کمک خواهد شد.

رطوبت

غبار پاشی هفته ای یکبار با آب ولرم و سبک پیشنهاد می‌گردد، موقعی که گیاه در گل است غبار پاشی را متوقف نمایید.

خاک

مهمترین ویژگی بستر کشت برای این گیاه داشتن زهکش مناسب، غنی و حاصلخیز بودن و اسیدی بودن خاک است و خاک اگر قلیایی باشد بخصوص کلسیم باعث زرد شدن برگها و لطمه به آن می‌شود. یکی از بسترهای کاشت کاملیا در گلدان که معمولا مورد استفاده قرار می‌گیرد عبارت است از ۸۰٪ پوسته کاج که به خوبی پوسیده است + ۲۰٪ پرلیت. و یا ۵۰٪ خاک لوم شنی +۵۰٪ پیت موس

مقالات پیشنهادی:

شرایط نگهداری کاج مطبق

آخرین مقالات

روش نگهداری از شمشاد Buxus
روش نگهداری گل شفلرا umbrella plant
روش نگهداری از گیاه سینگونیوم صورتیSyngonium Pink
روش نگهداری گیاه سینره Cineraria
روش نگهداری از گیاه سیکلامن Cyclamen
روش نگهداری گیاه سوسن پلاتینی یا هوستا (Hosta)
روش نگهداری از گیاه سوسن آفریقایی Agapanthus
روش نگهداری از گیاه سنکیو Senecio
روش نگهداری گیاه سروپژیا Ceropegia
روش نگهداری گیاه سرخس sword fern

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظر

در خبرنامه ما عضو شوید

دریافت آخرین مقالات و مطالب سایت

!!!کمتر از 30 ثانیه طول میکشه!!!